Fără categorie

Basme terapeutice pentru copii

În întâmpinarea Sărbătorilor de iarnă, Expert Psy a pregătit o nouă surpriză pentru copii: ateliere de basme populare și desen.

Fiecare copil are un basm preferat și cel puțin un personaj pe care îl îndrăgește. Acel personaj ne poate spune multe despre trăirile copilului. Nu de puţine ori ne vedem copilul trăind cu intensitate aventurile personajului favorit. Ce simte el în acele momente? De ce se simte atras de parcursul acelui personaj? Prin ce se diferențiază el / ea de alte personaje de basm? Cum poate vrăjitoarea cea rea sa fie învinsă? Care este mesajul pe care basmul îl transmite?

La acestea și la alte întrebări copiii vor găsi răspuns împreună cu noi pe tărâmul magic al basmelor. În cadrul acestor ateliere ne propunem să stimulăm imaginația, curiozitatea și creativitatea copiilor, să încurajăm exprimarea liberă, capacitatea de explorare și gândirea critică. Copiii vor căpăta încredere să își exprime propriile emoții și trăiri atât verbal, cât și prin intermediul desenului.

Basmele nu le spun copiilor ca balaurii exista. Copiii stiu ca balaurii exista. Basmele le spun ca balaurii poti fi invinsi.

G. K. Chesterton

Când: miercuri de la 17.30 la 19.30 (4, 11, 18 decembrie)
Unde: Calea Plevnei nr. 16, ap. 1 – zona Piaţa Mihail Kogălniceanu
Vârsta recomandată: 6-8 ani
Contribuţie: 50 ron fiecare atelier / 120 ron abonament pentru 3 ateliere

Toate materialele necesare sunt puse la dispoziţie de organizatori, iar copiii vor păstra desenele realizate de ei.

Facilitatori ateliere:

  • Andreea L. Ilie – consilier analitic (jungian), psiholog clinician si autoarea proiectului de „Ateliere de basme populare si desen”.
  • Adriana Balan – psiholog clinician.

Detalii şi înscriere: 0728 871 016, email: andreea.ilie1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *